Reisbeschrijving van dag tot dag

Dag 1: verzamelen in Yangon
Op deze dag wordt U verwacht in het Vega Star hotel in Yangon (adres: No 68 Oak Kyinn Station road Hlaing Township 11811 Yangon). Hier zal ’s avonds om 21.00 uur een briefing worden gegeven over wat er de volgende dag gaat gebeuren.

Dag 2: vertrek naar het startpunt van deze reis: Kalaw
We vertrekken ’s ochtends vroeg voor een binnenlandse vlucht naar Heho. Daar aangekomen reizen we per taxi naar ons hotel in Kalaw. Na genoten te hebben van een gezamenlijke lunch is het tijd om de fietsen aan te gaan meten.

Dag 3: wandelend de omgeving van Kalaw verkennen
Vandaag gaat u samen met een gids de prachtige omgeving van Kalaw te voet verkennen. Ondertussen wordt de fiets voor u rijklaar gemaakt. De wandeling wordt als optie aangeboden. U kunt er voor kiezen om een dag in Kalaw te blijven.

Dag 4: fietsen naar Nyaungshwe (het Inlé meer) 75 km 580m↗ 960m↘
Vandaag maakt u kennis met het mooie boerenlandschap van Myanmar. Na eerst 13 km op een drukke weg te hebben gefietst volgt er een rustige en glooiende weg naar het Inlé meer. U fietst hier deels over een onverharde gravelweg met zo nu en dan pittige klimmetjes. Het is een inspannende rit.

 

Reisbeschrijving van dag tot dag

Dag 5: verkennen van het Inlé meer
Deze dag staat geheel in het teken van het bezoeken van het meer en alle activiteiten die op het meer plaatsvinden.

Dag 6: verblijf aan het Inlé meer ca. 30 km
In de ochtend gaan we op de fiets het gebied rondom het meer verkennen. De middag is vrij om te besteden.

Dag 7: fietsen naar Pindaya 58km 620m↗ 350m↘
We fietsen van het Inlé meer vandaan over een mooie weg. Na 14 km volgt er een pittige klim naar het plaatsje Heho over een drukke weg. Na Heho wordt de weg langzaam rustiger en komen we in een mooie landschappelijke omgeving. Het is een glooiende route met korte, stevige klimmetjes.

Dag 8: rondje Pindaya en bezoek aan de grot met duizenden Boeddha’s
40km 150m↗ 150m↘
In de ochtend fietsen we het rondje met onderweg nog een prachtige pagode die een belangrijke plaats inneemt in het boeddhistische geloof (wordt door mensen uit het hele land bezocht). Het is een mooie tocht met regelmatig klimwerk, echter niet zwaar. Nadat iedereen op eigen gelegenheid heeft geluncht in Pindaya is er ’s middags de gelegenheid de grot met duizenden boeddha’s te bezoeken.

 

Dag 9: fietsen naar Ywangan 75 km 962 m↗ 889m↘
Vandaag fietsen we de bergen in en zien het landschap veranderen. Het is de pittigste tocht van de reis maar weet dat er altijd de mogelijkheid is om een stukje per auto af te leggen.

Dag 10: fietsen naar Kyaukse 90 km 690m↗ 1829m↘
In de ochtend fietsen we, met nog een paar fikse klimmen en prachtig uitzicht, de bergen uit om daarna af te dalen naar de laagvlakte.

Dag 11: fietsen naar Sagaing 66 km 131m↗ 124m↘
Dit is een afwisselde tocht met aan het einde de oude koningsstad Ava. Na Ava is het nog een klein stukje fietsen via een mooie brug naar ons hotel in Sagaing.

Dag 12: Sagaing 40 tot 70 km
Vandaag staat in het teken van het bezoeken van de beroemde teakhouten U-Bein brug en het verkennen van Mandalay. We fietsen door kleine straatjes en over een markt en langs het water naar Mandalay Hill. Als de tijd het toelaat gaan we aan de andere kant van de Irrawaddy rivier weer terug naar Sagaing.

Dag 13: fietsen naar Myingyan 95km 500m↗ 525m↘
Vandaag staat de langste etappe op het programma van deze reis. Omdat we soms hoger dan de omgeving fietsen kunnen we van een groots uitzicht genieten. Veel groen, akkerbouw, Hollandse koeien en soms een dorpje.

Dag 14: fietsen naar Bagan 75km 300m↗ 300m↘
Vandaag fietsen we de laatste etappe van deze reis naar één van de hoogtepunten van Myanmar: Bagan. Het is een wat drukkere weg met veel levendigheid. Na de mooie Myangon vlakte fietst u op een prachtige manier Bagan binnen.

Dag 15: op de fiets door Bagan ca. 20 km
Vandaag gaan we een aantal architectonische hoogtepunten bezoeken op de fiets. Dit zal tot het begin van de middag duren. Daarna is het aan ieder om zelf op pad te gaan.

Dag 16: deze dag is vrij om zelf te besteden.
U krijgt nog allerlei tips hoe deze dag te besteden. Aan het einde van deze dag vindt er een gezamenlijk afscheidsdiner plaats.

Dag 17: deze dag staat in het teken van het vervolg van uw reis.
U maakt een aanvang met de terugreis naar Nederland of geeft een vervolg aan uw verblijf in Myanmar (zie ook Praktische zaken)

NB. Het kan zijn dat door omstandigheden het bovenstaande reisschema moet worden aangepast maar we zullen in dat geval ons best doen een mooi alternatief aan te bieden.